Qualifloor: kwaliteit in verdelers voor vloerverwarming

Kies voor kwaliteit als het gaat om de verdeler voor vloerverwarming!


Hoe werkt de Grundfos ALPHA2 Label-A circulatiepomp ?

De pomp maakt gebruik van een permanent-magneet motor en een regeling op basis van drukverschil waardoor het mogelijk is om de pompprestatie continue aan te passen aan de actuele systeemvereisten.

Grundfos Alpha2 Autoadapt

Naast de Alpha2L is ook de Alpha2 Autoadapt leverbaar.
De AUTOADAPT functie (fabrieksinstelling) stelt de ALPHA2 in staat om de pompprestatie automatisch te regelen binnen een vastgesteld prestatiebereik.
De pomp wordt hierbij ingesteld op proportionele drukregeling.
De ALPHA2 Autoadapt zoekt continue naar de juiste instelling voor een optimaal comfort met een minimum aan energieverbruik. < br> Kortom: de pomp past zijn werking automatisch aan op de vraag van het systeem. Uiteraard kan de ALPHA2 Autoadapt ook draaien op een constant toerental (stand I,II,III) en daardoor op een constante curve.

Voordelen van de ALPHA2 serie pompen

 • Energie A-Label; kostenbesparing
 • Compact ontwerp
 • Zelf ontluchtend
 • Display waarop opgenomen vermogen (WATT) afgelezen kan worden (Autoadapt versie)

 

De ALPHA2L compacte circulatiepomp biedt een ongeŽvenaarde energie-efficiŽncy gebaseerd op beproefde Grundfos technologieŽn en is de perfecte keuze voor verwarming, air-conditioning en koeltoepassingen met verpompte mediatemperaturen vanaf +2įC.

Met de ALPHA2 hoeft u zich geen zorgen meer te maken over pompinstellingen.
Gewoon de pomp installeren en deze op de fabrieksinstelling AUTOADAPT laten staan. De ALPHA2 zal automatisch het verwarmingssysteem analyseren, de optimale instelling vinden en haar werking aanpassen aan wijzigingen in de vraag.

Toepassingen

GRUNDFOS heeft een aantal cruciale ontwerpwijzigingen uitgevoerd waardoor u de ALPHA2 nu kunt gebruiken in koelapplicaties met verpompte vloeistoftemperaturen vanaf +2įC.
Dit betekent dat de ALPHA2 niet alleen uw verwarmingsvraag afdekt, maar ook tot 90% van uw airconditioning- en koelvereisten.
De ALPHA2 met roestvaststalen pompbehuizingen kan ook worden gebruikt in tapwater recirculatiesystemen voor huishoudelijk gebruik.

De GRUNDFOS ALPHA2 is geschikt voor:

 • Systemen met constant of variŽrend debiet
 • Eťn leidingsystemen
 • Twee leiding systemen
 • Vloerverwarming
 • Huishoudelijk tapwater recirculatie
 • Systemen waarbij nachtverlaging noodzakelijk is.

Energiezuinig

Grundfos ondersteunt en stimuleert de strenge wettelijke vereisten voor pompefficiŽncy als onderdeel van onze continue inspanningen voor het verlagen van de elektriciteitsrekeningen en het verhogen van de duurzaamheid.
En we zijn er trots op dat we kunnen stellen dat de ALPHA2 Ė net als de voorgangers Ė zijn tijd ver vooruit is. De EuP wetgeving vereist dat alle circulatiepompen een Energy Efficiency Index (EEI) onder de 0.23 hebben in 2015.
De ALPHA2 heeft een EEI 0,15, dus veel beter dan deze standaarden. Daarom heeft deze pomp zijn plaats verdiend in de Grundfos Bluefluxģ familie en zeer energiezuinige producten.

 • Een innovatieve stekker vereenvoudigt het aansluiten van de pomp
 • Isolatiemantels inbegrepen.

   

  Download hier de gegevens van de Grundfos Alpha2L en Alpha2 Autoadapt pompen